Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Bostoninterrieri.fi sivusto toivottaa sinut tervetulleeksi! Sivuille on koottu bostonitietoutta sekä mielenkiintoisia koiramaailman asioita.
Rotumääritelmä  |   Hupimääritelmä  |   Rodun historiaa  |   Terveys  |   Tilastoja

Bostoninterrierin hupimääritelmä

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Yleisvaikutelma Batman pingviinipuvussa. Seuraajakoira isolla äSSällä. Kun hankit bostonin, sinun ei tarvitse enää olla yksin, saat kaverin jopa vessaan mukaan - niin halutessasi.
Käyttäytyminen / Luonne Kaikki bostonit ovat luonteeltaan prinsessoja/kuninkaita. Olitpa itse luonteeltasi miten jäyhä tahansa, oikea bostoni kietoo sinut huomaamattasi pikkurillinsä ympärille muutamassa päivässä. Kohta huomaat käyttäväsi enemmän rahaa lemmikkieläinkaupassa kuin ruokakaupassa asioidessasi.
Pää Suuri pään päällä molemmin puolin kaksi korvaa. Pään voi helposti tunkea pieniin koloihin.
Kirsu Sijoittunut keskelle naamaa. Havaittavissa nopeaa liikehdintää ja nuuskutusta. Usein kylmä ja kostea.
Leuat / hampaat / purenta Tuolla purukalustolla saa sukasta (ja muista leluista) vallan mahtavan otteen - ja irti ei päästetä helpolla. Tuhoaa vingun kuin vingun vartissa. Hampaita löytyy suusta aikamoinen liuta.
Kieli Iso ja vaaleanpunainen. Roikkuu usein suusta kuumalla säällä tai leikintiimellyksessä. Tärkeä naamanpesussa.
Huulet Kohtalaisen syvät ja paksut, eivät kuitenkaan riippuvat. Paitsi maatessa ylösalaisin, jolloin virnistys on irvikissankin hymyä komeampi.
Silmät Todella tummat. Jos on pohdittu jopa sitä, onko ne tehty tummasta suklaasta?
Korvat Johan näistä puhuttiin, eli pään molemmin puolin, isot ja kolmiomaiset. Korvat ovat hyvin liikkuvaiset ja erottavat hyvin esim. nakkipaketin rapisun. Silloin ollaan salamana paikalla, vaikka kesken sikeänkin unen.
Ihanneilme Sydämet sulattava, suurta nälkää osoittava. Käytössä eritoten kylässä tai vieraiden tullessa kahvipöydän alla.
Kaula Löytyy pään ja muun kropan välimaastosta. Bostoni pitää kaulaa pitkällä silloin kun leuan alta rapsuttaa, ah että tekee hyvää.
Häntä Joko kokonaan kadoksissa tai sitten pieni töpö. Hännän puuttuessa bostoini heiluttaa vimmatusti pyllyään tervehtiessään.
Eturaajat Vaikea huomata, koska viipottavat kovaa vauhtia. Kropan etupuolella.
Takaraajat Yhtä vauhdikkaat kun eturaajatkin. Löytyvä kropan takaosasta. Takaraajat ovat kätevät jos kutittaa. Lepoasennossa usein sojottavat suoraan taaksepäin. Monesti hyppyharjoitusten ansiosta hyvin lihaksikkaat.
Käpälät Raajojen alaosassa... käpälistä voi erottaa mm. varpaat ja kynnet. Kynsienleikkuuseen on hyvä totutella jo pienestä pitäen.
Liikkeet Bostoninterrieri liikkuu varmoin askelin ja suoraan. Toisinaan myös mutkitellen. Raajat liikkuvat yhdensuuntaisesti ja rytmikkäästi suoraan eteenpäin ilmentäen rodun tyylikkyyttä ja voimaa (eli turha yrittää saada juosten kiinni).
Karva Sileä ja kiiltävä. Karvanlähtöaikaan mustat karvat tarttuvat valkoisiin vaatteisiin ja valkoiset tummiin.
Virheet Täydellinen koira omistajien mielestä... joskus tuomarit voivat olla eri mieltä...

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.