Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Haluaisitko tuottaa omia tarinoita bostonistasi? Kirjoita meille, niin julkaisemme niitä bostoninterrieri.fi sivustolla.

Koiravakuutus

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Kennelliiton arvion mukaan Suomessa on noin 550 000 koiraa, joista joka viidennellä on koiravakuutus. Suuntaus on ollut se, että yhä useampi valitsee karvaiselle kaverilleen vakuutuksen. Koiravakuutuksia on saatavilla koiran sairaskuluvakuutus sekä henkivakuutus tai näiden yhdistelmiä. Koiravakuutukset ovat melko hintavia, mutta toisaalta niin ovat eläinlääkärikäynnitkin. Yleensä pelkkä kättelymaksu on 30-40 euroa ja tämän päälle tulevat sitten itse hoito- ja lääkekulut.

Koiravakuutusten vertailu on vaikeaa, sillä eri vakuutukset ovat eri hintaisia ja sen lisäksi korvaavat eri asioita ja eri suurilla summilla. Osa vakuutusyhtiöistä ei myy erikseen koiravakuutusta, vaan se on sidottu esimerkiksi kotivakuutuksen yhteyteen. Vain isoimmat vakuutusyhtiöt If, Pohjola ja Tapiola myyvät koiravakuutuksia erikseen.

Myös koiran rotu on oleellinen asia hintavertailussa. Isoimmat yhtiöt arvottavatkin koirat rodun sairastilastojen mukaan. Eli mitä enemmän rodulla on sairauksia, sitä enemmän vakuutusmaksut keventävät kukkaroa. Jotkut vakuutusyhtiöt myöntävät Kennelliiton jäsenille alennuksia.

Lisää koirien vakuuttamisesta:
- Tapiola : Suomalaisista koirista vakuutettu vain 20 prosenttia (16.12.2005)
- Kuningaskuluttaja : Lemmikkieläinvakuutusten vertailu on lähes mahdotonta
- Vakuutusneuvonta : Vertailutietoa seuraeläinten vakuutuksista (PDF, 3.4.2006)


Palaa takaisin artikkelit sivulle!

Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.