Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Näyttelytoiminta on usean bostonin omistajan harrastus.
Näyttelyt '10  |   Tuloksia '10  |   Tulokset '09  |   Tulokset '08  |   Ilmoita näyttelytuloksia   |   Muotovaliot

Koiranäyttelyt

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä. Ne ovat myös tilaisuuksia, joissa samanhenkiset koiraharrastajat tapaavat toisiaan. Koiranäyttelyt ovat erinomaisia paikkoja uusille ja vanhoille koiraharrastajille tai vasta koiran hankintaa suunnitteleville nähdä erilaisia koirarotuja.

Agilityn ohella näyttelyt ovat yksi suosiotaan jatkuvasti kasvattavista harrastusmuodoista. Vuonna 2006 Suomessa järjestettiin 44 kansainvälistä ja kaikkien rotujen näyttelyä sekä 227 ryhmä- ja erikoisnäyttelyä.


Kaunis näyttelyesittäminen - kauniin koiran oikeus

Tietenkin ennen ensimmäistä koiranäyttelyä, on hyvä olla perustottelevaisuus kunnossa. "Eihän näyttelyitä varten tarvitse kouluttaa", saatat ajatella. "Jokainen koira osaa kulkea hihnassa ja seisoa paikallaan". Viimeistään kehässä huomaa ennalta harjoittelun tärkeyden. Entäpä sitten, kun ympärillä on satoja vieraita koiria, isoja möreä-äänisiä miehiä ja kaikuva halli? Kuinkahan moni tottumaton pentukoira siinä vaiheessa seisoo ylväästi ja antaa kopeloida sukukalleuksiaan? Tosin on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että ensimmäinen kerta kehässä menee hiukan totutellessa. Pennuille annetaan myös enemmän virheitä anteeksi kuin vanhemmille koirille.

Näyttelykoulutuksessa opetetaan koiraa toimimaan häiriötekijöiden ympäröimänä ja koiran esittäjää, handleriä, esittämään koiraansa. Pitämään se hyvällä tuulella ja omat hermonsa kurissa - se on paljon helpompaa, jos joku on jo etukäteen kertonut, mitä kehässä tapahtuu. Näyttelyitä varten voi harjoitella myös leikkimielisissä match-show:issa.

Eri rodut esitetään perinteisesti eri tavoin: osa saa seistä vapaasti tasajaloin, osan takajalkojen pitäisi asettua peräkkäin, joidenkin päätä tai häntää kannatellaan, toisten korvia pidetään tietyllä tavalla... Tavoitteena tässä kaikessa on esittää koira rodunomaisesti tasapainossa ja valppaana. Bostoninterrieri esitetään pääsääntöisesti melko vapaasti. Bostoninterrieri on myös helppo saada näyttelykuntoon. Pesu tarvittaessa, jotta valkoiset osat ovat todella valkoisia, kynsien ja viiksien leikkaus ja vóila -koira on valmis.

Lisätietoa koiranäyttelyistä:
- Näyttelyn aakkoset: http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/nayttelyt/nlynaakkoset.htm
- Näyttelysäännöt: Suomen kennelliitto (PDF)
- Kennelliiton näyttelysivut: http://www.kennelliitto.fi/FI/toiminta/nayttelyt/etusivu.htm
- Näyttelysanastoa: http://www.lagotto.fi/suomi_ruotsi.htm

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.