Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Bostoninterrieri.fi sivusto toivottaa sinut tervetulleeksi! Sivuille on koottu bostonitietoutta sekä mielenkiintoisia koiramaailman asioita.
Rotumääritelmä  |   Hupimääritelmä  |   Rodun historiaa  |   Terveys  |   Tilastoja

Tilastoja

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Bostoninterrierin tilastoja on mukava seurata, koska niiden avulla selviää kaikkea mielenkiintoista tietoa rodusta. Tilastoja muodostaessa hyödynsin Kennelliiton jalostusjärjestelmää, mistä löytyi tiedot vuodesta 1988 vuoteen 2009 (kesäkuu).


Taulukko 1. Bostoninterrieri, rekisteröidyt pennut 1988 - 2009 (syntyneet ja ulkomaan tuonnit yhteensä)


Tilastojen avulla voidaan arvioida suurin piirtein tämän hetkinen kanta Suomessa. Jos lasketaan, että bostoninterrierin keskimääräinen elinikä on 11,5 vuotta (01/1998 - 06/2009), niin tällä hetkellä kanta Suomessa olisi noin 600 - 700 bostonia. Laskentaan vaikuttaa kuitenkin se, että Kennelliitto ei rekisteröi tietoja koirien kuolemista, joten luku on suuntaa-antava.


Taulukko 2. Bostoninterrieri, syntyneet pennut 1988 - 2009 (eriteltynä kotimaiset ja ulkomaan tuonnint)

Syntyvyys
Kun tarkastellaan syntyvyyttä kymmenen vuoden ajalta huomataan että vuosituhannen vaihteessa oli melko suuri notkahdus syntyvyyden määrissä. Kuitenkin syntyvyys on lähtenyt selkeään kasvuun. Huom. vuoden 2009 tiedot ovat vielä keskeneräiset.

Tuontikoirat
Tuontikoiralla tarkoitetaan ulkomailta tuotua koiraa. Hyvin suurella todennäköisyydellä tuontikoiraa tullaan käyttämään jalostukseen, jolloin rotuun saadaan ns. uutta verta.

Jos kiinnostuit tilastoista, suosittelen tutustumaan Suomen kennelliiton jalostustietojärjestelmään. Järjestelmästä löytyy tietoa muun muassa kilpailutuloksia, pentujen rekisteröintejä sekä tilastoja pidemmältä aikaväliltä. Jos haluat etsiä tietoa bostoninterrieristä, muista valita FCI ryhmäksi FCI 9 - seurakoirat ja kääpiökoirat ja roduksi bostoninterrieri.

Lähde: Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmä, http://jalostus.kennelliitto.fi


Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.