Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Mitä koirasi tarvitsee? Mitä kannattaa ostaa ja mitä tehdä itse? Mitkä lelut ovat parhaimpia ja kestävimpiä?
Lelutesti  |   Vaatteet  |   Ruuat ja makupalat  |   Omistajille  |   Muut koiratarvikkeet  |   Koiratarvikeverkkokauppoja

Vaatteet

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Bostoninterrierillä on erittäin lyhyt turkki ja melko pieni maavara. Kylmällä kelillä bostoni onkin vaarassa vilustua ulkona. Onneksi tarjolla on suuri valikoima erilaisia mantteleita, haalareita, töppösiä ja muita asusteita, joissa kelpaa ulkona astella vähän sateisemmassakin kelissä. Koira tottuu hyvin asusteihin, mikäli sen opettaa pienestä pitäen vaatteisiin. Töppösten kansa voi tulla hiukan enemmän ongelmia, mutta kun varmistaa, etteivät töppöset ole liian liukkaasta materiaalista, niin koira huomaa pian niiden tuoman edun pakkassäällä.

Bostoni on rintakehältään iso koira, mutta muuten pikkukoira. Oikeankokoisten valmisvaatteiden löytäminen voi olla joskus hankalaa. Narttu ja uroskoiralla suurin ero vaatteissa tulee mahakappaleessa. Nartulla voi mahakappale olla pidempi (ja siten paremmin suojaava) kuin uroskoiralla. Näppärä ompelee itse vaatteet. Sellainen, joka haluaa panostaa oikeanlaisiin pukimiin, mutta ei ennätä itse ompelemaan, voi teetättää koiralleen takin mittatilaustyönä.

Niilo ja froteekangas

Kesähelteellä varsinkin näyttelyissä tai ei-ilmastoidulla autolla matkustaessa voi myös viilennysloimi tulla tarpeeseen. Käytännössä viilennysloimi on froteekankaasta (esim. vanha pyyhe) ommeltu koiran mantteli, joka kostutettuna viilentää koiraa ihanasti hellesäällä.

Juoksupöksyjen etsiminen voi olla myös tuskastuttavaa, koska bostonilla ei ole häntää, joka pitäisi pöksyt napakasti paikallaan. Kokonaan hännättömälle bostonille kannattaa valita pöksyiksi mieluimmin sellaiset, joissa hännän aukko on kiinni ommeltavissa oleva viilto kuin pyöreä. Muuten oikeat pöksyt löytyvät vain sovittamalla.

Näppäriä vaatevinkkejä:
- Ossin tossuohje - http://koti.welho.com/mhasanen/ossi/tossu.html
- Viilennysloimi - http://www.saunalahti.fi/glottis/viilennysloimi.htm
- Talvimantteli - http://www.saunalahti.fi/glottis/mantteli.htm
- Haalari - http://www.leenas.com/Suomi/ompelu_koira.html

Lisää vaateohjeita löydät osoitteesta: http://www.borderterrieri.net/page8.php

Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.