Tassut

Bostoninterrieri

Iloinen ja ystävällinen rotu, jolta vauhti ei lopu kesken.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri.fi sivusto on rotuun ja omaan pikku bostoniinsa rakastuneen koiraharrastajan toteuttamat ja ylläpitämät. Toivomme sinun saavan rodusta hyvän kuvan sivuiltamme. Voit myös lähettää meille lisää sisältöä tai antaa palautetta, mikäli jokin osio on sinusta puutteellinen tai kaipaa lisää väriä.

PÄIVITYKSET
- Blogit sivun linkkejä päivitelty
- Muotovaliot sivua päivitelty

- Sivujen sisältöä tullaan päivittämään tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Ylläpito - 19.02.2021 - 22:11
Bostoninterrierit harrastavat näyttelyitä, agilityä, tokoa, kanttarellin etsimistä, vesipelastusta ja jopa raunioita.
Koiranäyttelyt  |   Toko  |   Agility  |   Flyball  |   Pelastuskoiratoiminta  |   Testit

Flyball

Ylläpito - Sivu päivitetty: 19.02.2021 - 22:11

Flyball on joukkuelaji, jossa kukin joukkue koostuu yleensä neljästä koirakosta, kahdesta varakoirakosta sekä boxin lataajasta. Joukkueet kilpailevat rinnakkain, muutaman metrin päässä toisistaan sekä kelloa että toisiaan vastaan. Koirien tehtävänä on hypätä itsenäisesti neljän suoraan linjaan asetetun hyppyesteen yli, laukaista käpälällä painamalla hyppyjen takana oleva flyballboxi, napata kiinni boxista lentävä tennispallo ja palata pallo suussa takaisin ohjaajan luo hypyt ylittäen. Kun koira on ylittänyt maalilinjan, saa joukkueen seuraava koira lähteä radalle. Ohjaajan on koko ajan pysyteltävä poissa radalta. Sen sijaan koiraa saa ja pitääkin kannustaa suullisin käskyin.

Flyball on koiraurheilun laajasta lajivalikoimasta ehdottomasti yksi yleisöystävällisimmistä. Jännitys on käsin kosketeltava, kun koira toisensa jälkeen porhaltaa pää viidentenä jalkana esteiden yli nappaamaan boxin linkoamaa tennispalloa. Flyball on myös laji koirien mieleen: aina ei edes agility saa koirien silmiin sellaista paloa kuin rivistö valkoisena hohtavia hyppyesteitä ja PALLO.

Flyballkisoissa onkin yleensä melkoinen meteli, joka myös osaltaan luo kiihkeää tunnelmaa. Joukkueen koirien on suoritettava rata virheettömästi, jotta ne eivät joutuisi uusimaan suoritustaan. Jos koira esim. palaa ohjaajan luo ilman palloa, sen on suoritettava rata uudelleen joukkueen muiden jäsenten jälkeen. Kello pysähtyy vasta, kun kaikki koirat ovat suorittaneet oman osuutensa virheettömästi. Näin ollen joukkueen suoritus voi kestää ja kestää, jos jokainen vuorollaan tekee jonkun pikkuvirheen. Toisaalta kaiken mennessä nappiin radalla vain piipahdetaan muutaman kymmenen sekunnin ajan.

Flyball sopii lähes koiralle kuin koiralle. Koska esteiden korkeus radalla ja boxin jäykkyys määräytyvät aina joukkueen pienimmän koiran mukaan, voi samassa joukkueessa olla mukana vaikkapa pikkiriikkinen papillon ja suuri leonberginkoira. Ainoa varsinainen vaatimus on jonkin sortin pallohulluus.

Suotavaa lisäksi olisi, että koiran perustottelevaisuus olisi kunnossa ja se olisi luonteeltaan sosiaalinen, koska sen on annettava toisten koirien työskennellä rauhassa lähietäisyydellä. Flyballia, kuten muitakin koiralajeja, voi tietysti harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Laji tarjoaa varmasti jokaiselle paljon elämyksiä ja uusia kokemuksia.

Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällön luvaton kopiointi kielletty.